Turkki boikottiin -kampanja vieraili Helsingin Matkamessuilla

Ylläpitäjä /

Lauantaina ja sunnuntaina 18.-19.1. useita satoja Turkki boikottiin -kampanjan lentolehtisiä jaettiin Helsingin Matkamessuilla. Matkamessut ovat isoin alan tapahtuma Pohjois-Euroopassa. Viikonlopun aikana yli 60 000 ihmistä vieraili messuilla. Messuilla oli useita Turkin matkailua mainostavia tahoja, mukaanlukien Turkish Airlines.

Ihmisten kuunnellessa esittelypuhetta loma-asunnon ostamisesta Turkista heille samalla jaettiin lentolehtisiä otsikolla ”Lomalle Turkkiin?”. Tavalliselta matkailuesitteeltä vaikuttanut lehtinen olikin Turkki boikottiin -kampanjan esite, jossa ihmisiä muistutettiin Koillis-Syyrian sodasta, kurdien sorrosta Turkissa, journalisteista Turkin vankiloissa ja ihmisoikeustilanteesta Turkissa yleisesti ottaen. Lentolehtisiä jaettiin myös Turkin matkailua mainostavien kojujen läheisyydessä sekä Messukeskuksen ulkopuolella.

Messuvieraat ottivat lehtisen mielellään vastaan ja jotkut myös ilmaisivat jo boikotoivansa Turkkia. Tempaus päättyi onnistuneesti sen jälkeen, kun kaikki lentolehtiset oli jaettu.

Turkki boikottiin -kampanja alkoi Suomessa joulukuun 2019 alussa. Sen päähuomio on suomalaisten tekstiilibrändien tuotannossa Turkissa, matkailussa ja aseviennissä.

Kategoriat: Ajankohtaista